"Sokkal értékesebb a magad alkotta ajándék. – Amíg készíted, mindig arra gondolsz, akié lesz. Nem egy pillanat csak, amíg megveszed, hanem hosszú órák, esték, amíg elkészülsz. Ezalatt beépül az ajándékba a szereteted is. (Kálnay Adél)"

2014. augusztus 30., szombat

Mindenféle - projects on my beading table

Egyszerre több dologgal foglalkozom mostanában.
Persze a gyöngyöké az elsőbbség, de közben ajándékba készültek kis ékszeres dobozkák is.

There are several projects lining up on my beading table.
My beads have priority of course, yet I decorated two little boxes as presents.

 
 
 
Az arany-bronzos kis elem Sabine Limpert Roma nyaklánc mintája alapján készül(get), lassan, de biztosan. Alig bírtam összehalászni hozzá az alapanyagokat. A közepében természetesen 8 mm-es swarovski rivoli és 3 mm-es bicone ékeskedik. Az "ágyikója" a jó öreg 457-es 11-es kása.

This little piece is an element of Sabine Limperts's Roma necklace, with a 8 mm swarovski rivoli (fuchsia), and 3 mm smoked topaz bicones. It's "bed" is the good old Nr.457 seed bead.
Aztán itt van az én kedves gyöngyhímzett pávatollam :-) Milyen régóta vágyom már elkészíteni magamnak! Kereki Krisztinától megszerezhető leírás alapján gyöngyhurka nyakláncot fűzök hozzá.

Then let me introduce my dear bead embroidered peacock feather pendant, for which I've been longing for soooo long!
According to one of Krisztina Kereki's tutorials, I'm making a beaded necklace for it.

Aztán itt van ez az egyszerű kis karkötő, kétféle színvilággal. Tile gyöngy és superduo szükséges hozzá, a mintáját itt találtam: http://www.aroundthebeadingtable.com/Tutorials/StackerLinda.html

Here is a very simple braclet according to this tutorial: http://www.aroundthebeadingtable.com/Tutorials/StackerLinda.html

No és a tászli... Nos, ehhez hónapok óta nem nyúltam.. :-( Azon morfondírozom, hogy talán cérnával kellene újrakezdeni, mert így nem az igazi.. Azért megmutatom, mire jutottam.

This is a Hungarian folk style collar, finished only a quarter of it. I'm thinking to start it again using thread instead of fishing line...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése